Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Πάση θυσία κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ στις 18!

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: να καταγράψει πρωτιά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και να αρνηθεί να κυβερνήσει. Θα επικαλεστεί την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς εξαιτίας των προγραμματικών τους αποκλίσεων και του ενδοτισμού τους έναντι της Τρόικα και θα αρνηθεί τον οποιονδήποτε συμβιβασμό με τα «μνημονιακά» κόμματα με το πρόσχημα του σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία. Τη διαχείριση της «πυρηνικής βόμβας» θα κληθεί να αναλάβει κυβέρνηση μειοψηφίας με συμμετοχή των κομμάτων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. (ο τυχόν δισταγμός της οποίας θα εκλειφθεί από τους εκλογείς της ως η αιτία για νέα προσφυγή στις κάλπες). Η αναιμική αυτή κυβέρνηση θα αποτύχει οικτρά σε οποιασδήποτε μορφής διαπραγμάτευση και θα λάβει σαν δώρο μονάχα την αναβολή μέρους των μέτρων προσαρμογής. Επιπλέον, θα αποδειχτεί ανέφικτη η όποια προσπάθεια εφαρμογής πολιτικών εξευρωπαϊσμού της οικονομίας (βλέπε άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων) για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ (και με τη νομιμοποίηση της πρώτης δύναμης στο κοινοβούλιο) θα κατεβάζει τον κόσμο στο Σύνταγμα κάθε δεύτερη μέρα. Ο κυβερνητικός συνασπισμός θα καταρρεύσει σε εύλογο χρονικό διάστημα -6 μήνες στην καλύτερη περίπτωση- λόγω της εντεινόμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας, του δυναμιτισμού του κλίματος από την Αριστερά, της αποτυχίας να επιτευχθεί ο οποιοσδήποτε στόχος (ποιος θα πληρώνει φόρους;), της έκρηξης της εγκληματικότητας και της αδυναμίας διαχείρισης των λαθρομεταναστών και τέλος, υπό το βάρος των διαφωνιών των κυβερνητικών εταίρων που θα επιδείξουν αξιοθαύμαστο ένστικτο αυτοσυντήρησης επιρρίπτοντας την ευθύνη του αδιεξόδου ο ένας στον άλλον.

Το κρίσιμο δεδομένο της εξίσωσης παραμένει το ενδεχόμενο της οριστικής ρήξης με τη Τρόικα όταν η τελευταία, ως εντολοδόχος των πιστωτών ζητήσει πιο σκληρά μέτρα ή βελούδινο διαζύγιο με την Ευρωζώνη. Αν τελικά, η βόμβα της εξόδου από το Ευρώ σκάσει στα χέρια των «μνημονιακών», ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επιτύχει θριαμβευτικά την ολοκλήρωση του πολιτικού του σχεδίου. Θα ναρκισσεύεται ενώπιον του λαού για τη δικαίωση του αξιώματος ότι το μνημόνιο οδήγησε στη δραχμή και θα καταγράψει σαρωτική νίκη όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Η αριστερή διακυβέρνηση θα δώσει αυξήσεις στους συνταξιούχους των 200 ευρώ (σε δραχμές), θα εξασφαλίσει φάρμακα σε καρκινοπαθείς που μέχρι εκείνο το διάστημα μπορούσαν να τα αγοράζουν μέσω της μαύρης αγοράς και φυσικά, θα συμμαχήσει με τους νέους (και παλιούς) ολιγάρχες που με αριστερό προσωπείο πια, θα αντικαταστήσουν τα βδελυρά Carrefour με τα ελληνικά «Υπεραγορά Ελβετόψυχος» που μέσα σ’ όλα θα ενσωματώσουν και το κίνημα της πατάτας, εγκαθιστώντας το δικό τους δίκτυο μεσαζόντων -αριστερό πάντα. Η χώρα έξω από τη Συνθήκη Σέγκεν και καταγγέλλοντας μονομερώς, ασφαλώς, το Δουβλίνο 2 θα χορηγεί με άνεση ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες ανακουφίζοντας έστω και προσωρινά το κέντρο της Αθήνας.

Το συμπέρασμα είναι απλό: αν οι δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη κάνουν το λάθος να σχηματίσουν κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ (ειδικά αν αυτός είναι πρώτο κόμμα) ή διστάσουν να προσφέρουν ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ την ανοχή τους σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το σενάριο της (μεθ)επόμενης ημέρας θα είναι πραγματικά εφιαλτικό για όλους όσοι δεν επιθυμούν να ζήσουν σε μια πραγματικά τριτοκοσμική χώρα.


από το http://www.protagon.gr

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.