Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

η σιωπή δεν είναι αποδοχή

Παρατηρούμε ξανά μια κινητικότητα γύρω από την «λύση» φόρμουλα 1 στην περιοχή της ανάπλασης της βιομηχανικής περιοχής λιπασμάτων.
Εδώ και καιρό, κανείς σχεδόν δεν ασχολείται μ’ αυτή τη λύση, εκτός ίσως όπως δείχνουν τα πράγματα από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, γιατί ακούγεται τόσο απίθανη η έγκριση αυτής της πρωτοβουλίας, οπότε τι νόημα έχει να χάνεις τον χρόνο σου σε αντεγκλήσεις.
Καλό είναι όμως να τονίσουμε, ότι η σιωπή δεν είναι αποδοχή.
Η λύση φόρμουλα 1, είναι η χειρότερη λύση μετά από αυτήν της επαναλειτουργίας των εργοστασίων και αυτό δεν αλλάζει λόγω της ενασχόλησης μαζί της του δημάρχου, η της σιωπηλής αδιαφορίας του Ανωμερίτη ή οποιουδήποτε άλλου αρμόδιου.
Η λύση, όπου ολόκληρος ο χώρος της ανάπλασης για κάποιο διάστημα θα αποκόπτεται τελείως από τον ιστό της πόλης, που η διαμόρφωση του χώρου θα γίνει με κριτήριο την ασφαλή άσφαλτο, που η ίδια η πόλη θα υποφέρει από την τεράστια κίνηση που συνεπάγεται η καθιερωμένη εκδήλωση, η τεράστια ηχορύπανση, η ανάπτυξη της αρπακόλλας, οι «κυκλοφοριακές διευκολύνσεις» προς τους λογής –λογής επώνυμους παπάρες, όπως τις ζήσαμε και στους ολυμπιακούς της Αθήνας, είναι ότι χειρότερο μπορούμε να φανταστούμε.
Κι όλα αυτά για μια ανάπτυξη της καντίνας, του μαλλιού της γριάς, του ποπ-κορν, του καλαμάκι σουβλάκι.
Επι πλέον, είναι αντιφατικό να διοργανώνονται εκδηλώσεις στον χώρο, με σκοπό να γνωρίσουν και να αγαπήσουν οι κάτοικοι τον χώρο που τους ανήκει, και σε ένα χρόνο να τους πεις, εντάξει, φτάνει, μέσα τα κεφάλια τώρα.
Λέγεται, ο αρχιτέκτονας θεωρεί όρο η εταιρεία διαχείρισης των αγώνων να αναλάβει και τις μαρίνες που θα δημιουργηθούν σε ένα τόξο γύρω-γύρω στην ακτογραμμή, για τον ελλιμενισμό των γιοτ που θα καταφτάνουν. Μαρίνες σκέφτεται να δημιουργήσει και ο ΟΛΠ, ανεξάρτητα από το σχέδιο της φόρμουλα, για δική του εκμετάλλευση.
Και οι δυο συμφωνούν να απομακρυνθεί η θάλασσα από τους κατοίκους, διαφωνούν ποιος από τους δυο θα κερδίσει από αυτή την απομάκρυνση.
Και εμείς; Οι κάτοικοι, οι πολίτες, ενεργοί και αραχτοί;
Πάλι το ηλίθιο χαμόγελο του ευγενικού υποδοχέα των τουριστών θα φορέσουμε;
Για κάντε μας την χάρη!

1 σχόλιο:

  1. http://www.hbnews.gr/permalink/135596.html
    όπως όλα δείχνουν από το στημένο ρεπορτάζ, η προσπαθεια συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.